Sempre hi ha un inici, si has decidit començar amb la programació, el primer que t’he de dir és que et preparis, perquè el camí està ple d’obstacles, no és que sigui complicat, és que no a tothom li agrada el tema en qüestió.

Programar és escriure codi, i aquest codi és bàsicament el que hauràs de crear per a que vagin sortint les diferents funcions de la pàgina web o de l’app que estiguis desenvolupant.

De llenguatges de programació n’hi ha uns quants i avui en dia s’ha de ser prou hàbil per ser capaç de passar d’un a l’altre depenent del projecte, o d’acceptar reptes com aprendre un de nou en poc temps.

T’hauràs fixat que hi ha a l’actualitat un autèntic boom als portals de feina on es busquen professionals del sector, es demanen molts coneixements, però els sous no sempre són elevats, i no sempre és la millor opció, en part perquè suposa molts mal de caps (de vegades literalment) i la feina no sempre té el reconeixement que s’espera.

Amb això últim no et vull desanimar precisament, tot el contrari, si t’agrada la programació trobaràs un repte constant, és apassionant, si et crida l’atenció sempre pots començar per veure si realment pot ser una professió per tu, o simplement (i perquè no) una afició.

Però… per on començar?

Si simplement el que et crida és l’atenció podries buscar a plataformes com Udacity o Udemy algun curs dels que existeixen a l’actualitat d’iniciació on tinguis una primera base, al menys per tenir clars uns conceptes que es van repetint en tots els llenguatges com són les variables, condicionals, bucles, funcions, etc. Com a curiositat comentar que jo mateix vaig iniciar-me al cicle de sistemes informàtics amb llenguatge C++ i que abans no havia tocat més que HTML…

Per una altra banda, també és important que tinguis en compte per a què vols aprendre a programar, no és el mateix fer pàgines web, que aplicacions per Android, per exemple, aquí hauríes de veure quin és el teu propòsit, o al menys en un principi (segurament voldràs fer de tot en un futur).

Si el que t’interessa és dedicar-te professionalment, llavors et recomano un altre post on explicaré que has d’estudiar per ser programador amb les opcions oficials, i alguna alternativa que altra.