Si vols fer apps Android sense programar, tens una opció molt interessant i que està a l’abast de tothom, es tracta de la plataforma App Inventor que està desenvolupat per Google, MIT Media Lab i l’Institut Tecnològic de Massachusetts.

Pots trobar l’enllaç directe a l’eina a https://appinventor.mit.edu/explore/ i només necessitaràs el teu compte de Google per començar amb el que no hauràs de realitzar cap mena de registre ni res per l’estil.

Tot i que l’interfície és totalment visual, qualsevol persona pot dedicar-se a realitzar les aplicacions sense tenir coneixements per programar, no obstant, és recomanable tenir algunes nocions i hauràs de configurar igualment els diferents elements que podràs anar creant.

Depenent de la idea que tinguis pensada, pot ser una solució realment efectiva, perquè les opcions són força potents, per exemple, podràs utilitzar els sensors del dispositiu, bases de dades, etc.

En aquest sentit no té (casi res) a envejar a realitzar la programació amb Android Studio, emprant llenguatge Java, per exemple, es poden obtenir resultats d’aplicació molt interessants.

La recomanació és la de buscar algun manual o curs per internet, i d’aquesta manera serà més fàcil aprendre, uns exemples són el manual Guia d’iniciació App Inventor que és introductori i també Curs d’App Inventor tots ells totalment gratuïts.

Si veus que necessites més informació al respecte a Udemy i Udacity existeixen cursos que poden resultar igualment valiosos, i si el que busques és un curs complet, llavors a la Fundación Uned proposen un parell de cursos, amb itineraris semblants:

Curso de Creación de Aplicaciones Móviles Android sin necesidad de Programación

Aplicaciones móviles para el Internet de las Cosas

Ambdós de pagament, però amb els que tindràs una certificació.

Si no tens intenció d’aprendre a programar o consideres que el tema dels codis pot ser massa complicat per tu, App Inventor és la solució ideal, si en canvi el que vols és programar, llavors pot resultar una eina més, però no és el que estàs buscant i serà millor treballar per preparar llenguatges de programació com Java.

Ara bé, sigui quina sigui l’opció escollida, ja no hi ha escusa per aprendre a fer les teves propies aplicacions Android.