Si estàs plantejan-te fer una pàgina web utilitzant un gestor de continguts, però no saps quin escollir, et proporciono unes quantes idees de per quin motiu hauria de ser WordPress el gran guanyador de la teva elecció.

WordPress, Joomla, Drupal, Prestashop… existeixen un bon grapat de gestors de continguts amb els quals podràs dur a terme el teu projecte web, i els dubtes poden aparèixer, sempre depen del que tinguis idea de montar, no és el mateix un blog personal que una web corporativa o una botiga.

Els origens de WordPress s’enfocaven únicament al disseny d’un blog, un diari bitàcora on anar explicant coses cada dia, però amb el pas del temps s’ha anat perfeccionant, de manera que a l’actualitat podràs fer pràcticament qualsevol tipus de projecte que et proposis, perquè el grau de desenvolupament és elevadíssim, trobes plantilles i extensions de tota classe, i per aquest motiu és tracta del cms més versàtil que existeix a l’actualitat.

Si vols crear una pàgina web, ja sigui personal o corporativa, amb WP ho tens fàcil, la línia d’aprenentatge és increïble, és molt intuitiu, si tens coneixements de CSS els podràs aplicar i si no, no hauràs de preocupar-te gaire, de fet en qüestió de minuts pots obtenir un resultat molt professional sense esforç.

Altres gestors com Joomla o Drupal, en canvi requereixen tenir una mica més de paciència a l’hora de posar en marxa qualsevol projecte, a més, en el cas de Joomla, per exemple, la seguretat no és del tot òptima que es podria esperar d’un cms, WP no és perfecte ni molt menys en aquest sentit, però tens eines molt potents per a aconseguir blindar la teva web.

Si en canvi vols montar una botiga on-line, aquí el resultt és més ajustat i dependrà de tot el projecte:

Si vols tenir una web o blog i la botiga online no és més que un espai més, on vendre alguna cosa, o simplement vols que puguin contractar serveis a la web, llavors WordPress és perfecte, gràcies a l’extensió Woocommerce ho podràs tenir enllestit i gestionar-ho d’una manera professional.

Per una altra banda si el que vols és construir una botiga virtual únicament, potser el plantejament aquí és diferent, amb WordPress ho podràs tenir, però Prestashop en aquest sentit és excel·lent, i la única diferència és que si WP és gratuït, en el cas de Prestashop hauràs de preparar una inversió una mica més gran a nivell de mòduls específics.

En definitiva, WordPress pot resultar la teva millor opció per a casi qualsevol projecte, sigui una web o blog, i únicament et sorgiran dubtes en el cas del comerç electrònic, en un altre post ja faré una comparativa entre WP i Prestashop.