Per programar només necessites un editor de text i prou, bé, amb això seria suficient per a començar a treballar amb diferents llenguatges de programació i marques, html, css, php… a l’actualitat hi ha moltes opcions que són interessants i que es recomanen, i el millor de tot és que no suposen un cost extra.

Fa uns anys m’agradava molt Adobe Dreamweaver, era per mi el gran escollit perquè em permetia anar veient el resultat dels meus projectes, de fet el teniem instal·lat a l’institut on vaig estudiar i vaig adquirir una llicència (quan encara era Macromedia…), ara que es paga per subscripció mensual, no sé si realment val la pena pagar cada mes només per tenir accés a aquest software, quan tens a la teva disposició altres alternatives que són igual de válides.

El substitut natural de Dreamweaver, al menys en versió de codi obert, és Kompozer, no està malament sobretot quan es tracta de fer pàgines web, però per a la resta de llenguatges hi ha altres opcions.

Per a Windows, per exemple, disposes de NotePad++, senzill però efectiu, és un autèntic clàssic, totalment gratuït i que et servirà per la majoria de projectes.

Atom, per una altra banda, és un programa ideal, amb multitud de plugins, en aquest cas únicament disponible per a Windows.

Però si vols alguna alternativa una mica més potent, l’obtindràs de la mà de programes com Sublime Text, on tens la possibilitat d’escollir el tipus de llenguatge que està programant, per a que et pugui anar marcant amb una mica d’estil tot el codi i et sigui més còmode anar programant sobre la marxa, a més el trobaràs no només en equips Windows, també per a Mac i Linux.

Per a Mac trobaràs també TextWrangler o Textastic, que bàsicament tenen opcions semblants a l’hora d’editar codi.

En definitiva, si el que vols es trobar un bon editor i no saps per on començar, pots provar per qualsevol de les opcions gratuïtes, no val la pena pagar per programes si tens al teu abast alternatives que són realment molt bones.