Un gestor de continguts ens permet poder fer una pàgina web d’una manera bastant ràpida (en comparació amb haver-la de crear de zero), però també té les seves casuístiques depenent de quin escollim.

Segurament per la facilitat, no només a l’hora d’instal·lar-lo, també per a l’hora de desenvolupar, fa que WordPress es converteixi en un gestor excel·lent, motiu pel qual és el preferit pels usuaris d’internet.

Per a tenir una web amb WordPress no cal tenir coneixements de programació, és recomanable saber una mica de CSS per maquetar, però en principi amb la majoria de temes no caldrà retocar molta cosa.

A nivell de posicionament web, que sol ser un tema que preocupa bastant, WP també té punts positius que destaquen, els enllaços permanents permeten una estructura seo friendly i amb algun plugin com Yoast és relativament fàcil treballar aquest posicionament.

Originàriament WordPress havia estat pensat per tenir un blog, però ara és molt més senzill tenir-ho tot en un, no és recomanable tenir una estructura web (per a la pàgina) i blog.web per al blog, sino tenir-ho tot junt, ja que d’aquesta manera podem treballar el posicionament directament a tota la plana, mentre que de l’altra manera compten com a dos projectes per separat.

Amb tot això, la meva intenció serà anar parlant sobre WP, ja que és un gestor que he utilitzat de manera intensiva, motiu pel qual també és el meu predilecte a l’hora de fer qualsevol web.